Instrumenter

Ulike instrumentgrupper inngår i korpset: slagverk/perkusjon, treblås (fløyte, klarinett, saksofon, fagott), og messingblås (kornett, trompet, trombone, valthorn, althorn, baryton, tuba). Tildelelse av instrument avhenger av hvilke instrumenter som er tilgjengelige i korpset, hvilke instrumentgrupper korpset har behov for, og hva musikanten ønsker.
Alle som er med i korpset får leie instrument av korpset (se Om korpset). Og en viktig del av å spille et instrument, er å ta godt vare på dette instrumentet. Her finner du mer informasjon om alle instrumentene våre. Om du har noen spørsmål om instrumentene i korpset, ta kontakt med dirigenten.
Trompet
Trompeten er et blåseinstrument i messingfamilien. Den er et vanlig korpsinstrument, er fast del av besetningen i brassband og symfoniorkester, og er også mye brukt som soloinstrument. Trompeten klinger lysest av alle messinginstrumenter.
Kornett
Kornetten er stemt helt likt som trompeten og brukes parallelt med trompeten i korps. Det er et flott instrument å begynne på for aspiranter da det er fysisk kortere og da lettere å holde. Kornetten har også en rundere/varmere tone en trompeten, og er det instrumentet som brukes i rene brassband.
Tuba
Tubaen er et stort blåseinstrument i messingfamilien. Den er et vanlig korpsinstrument, er fast del av besetningen i brassband og symfoniorkester, og er også et soloinstrument. Tubaen klinger dypest av alle messinginstrumenter.
Walthorn
Walthornet er et blåseinstrument i messingfamilien. Det er et vanlig korpsinstrument, spilles ofte i symfoniorkester, og egner seg også som soloinstrument. Dette instrumentet kan spille både lyse og mørke toner.
Trombone
Trombonen er et blåseinstrument i messingfamilien. En trombone består av et sylindrisk rør som er bøyd i en avlang S-form, og man spiller på instrumentet ved å trekke i røret (sliden). Trombonen er et vanlig korpsinstrument, spilles ofte i symfoniorkester, og egner seg også som soloinstrument. Du kan spille både lyse og mørke toner på instrumentet.
Baryton
Baryton er et blåseinstrument i messingfamilien. Den ligner litt på en tuba, men er mindre i størrelsen, og klinger lysere. Det er et vanlig korpsinstrument, er del av den faste besetningen i brassband, og egner seg også som soloinstrument
Saksofon
Saksofonen er et blåseinstrument i treblåsfamilien. Den er et vanlig korpsinstrument, er en del av den faste besetningen i et janitsjarkorps, og brukes også mye som soloinstrument. Saksofon brukes ofte i populærmusikk, storband, blues og jazz.
Fløyte
Fløyten er en del av treblåsfamilien, selv om instrumentet faktisk er av metall. Det er et melodiinstrument som blir brukt til solospill, i korps, band og i symfoniorkester.
Klarinett
Klarinetten er et blåseinstrument i treblåsfamilien. Den er et vanlig korpsinstrument, er del av den faste besetningen i symfoniorkester, og er også et flott soloinstrument.
Slagverk
Det er mange instrumenter som hører til i slagverkfamilien. F.eks. skarptromme, stortromme, melodisk slagverk som klokkespill, marimba, pauker, triangel, tamburin maracas osv. osv. Alle disse instrumentene har man bruk for i ulike samspillgrupper. Hvis du spiller i band, er trommesettet flittig brukt. Når du spiller i korps, lærer du å bruke alle de ulike slagverkinstrumentene.
Søk
Driftes av Styreportalen AS